8vance Expertises: Wat is autonome matching?

Trek jij je wenkbrauw op bij begrippen als Persoonlijke arbeidsmarkt, Autonome matching of Skillverrijking? Dan is het tijd om daar snel verandering in te brengen. In deze eerste blog in de reeks 8vance Expertises gaan we dieper in op ‘Autonoom matchen’.

8vance matching technologies happy woman holding phone

Bij 8vance hebben we een heel innovatief karakter. We bruisen van de ideeën voor de arbeidsmarkt van de toekomst en ontwikkelen zelf de technologie om deze ideeën uit te werken tot succesvolle processen, online services, producten en nieuwe functionaliteiten. We hebben als vernieuwend bedrijf een aantal hele specifieke expertises ontwikkeld. Dat maakt het soms lastig om de juiste naam te geven aan zo’n expertise. Zo schieten de huidige termen in de markt af en toe te kort om te omschrijven wat wij doen, en dan bedenken wij een nieuw begrip. Leuk natuurlijk, maar niet altijd duidelijk voor anderen wat we daarmee bedoelen.

Matching

Laten we beginnen met de term ‘Matching’. Het is een veelgehoord begrip bij recruiters en kent een enorm brede definitie. De meest eenvoudige vorm van matching start in feite met een 1-op-1 keyword search. Ben je op zoek naar een kandidaat met ervaring als designer? Dan kan je zoeken op woorden als ‘designer’ of ‘design’. De volgende stap in matching is het meenemen van synoniemen. In dit voorbeeld komen er dan ook kandidaten met functietitels als ‘grafisch vormgever’ of ‘ontwerper’ bovendrijven als je zoekt op het woord ‘designer’. Dit zijn linguïstische vormen van matching en die hebben het zoekproces voor recruiters en sourcers de afgelopen decennia al veel efficiënter gemaakt. De volgende stap in matching ontstaat wanneer Machine Learning wordt toegepast.

Autonome matching

Het autonoom matchen van kandidaten en vacatures is een vorm van matching waarbij een systeem volledig zelfstandig voorstellen doet. Zonder tussenkomst van een persoon, zonder het opgeven van een bepaalde ‘search string’, worden voorstellen gegeven voor de best passende kandidaten bij een vacature en vice versa.
Bij 8vance hebben we een eigen autonome matchtechnologie ontwikkeld. Om precies te zijn, bestaat deze matching uit een Deep Learning model, aangevuld met linguïstische concepten. Klinkt dat ingewikkeld? Dan is het tijd om dat eenvoudig uit te leggen, binnenkort in een volgende blog!
 
Wil jij weten hoe autonoom matchen er in de praktijk uitziet? Bekijk dan deze video.

Share this post
BlogNews
Zo laat je de data van miljoenen profielen in jouw voordeel werken
Zo laat je de data van miljoenen profielen in jouw voordeel werken

Met een passende training kun je mensen uit onverwachte hoeken van de arbeidsmarkt inzetten op schaarse vacatures. Maar hoe doe je dat? AI, losgelaten op openbare profielen, kan dan uitkomst bieden, aldus Laurens Waling

Events
7 maart: Online event NL-AIC: AI transformeert HR
7 maart: Online event NL-AIC: AI transformeert HR

Bekijk het webinar over veranderingen die AI veroorzaakt op het gebied van onder andere recruitment, interne mobiliteit, talentmanagement, duurzame inzetbaarheid en het verkleinen van skills gaps.

Events
11 april - Rethink the Future of Recruitment (Emerce)
11 april - Rethink the Future of Recruitment (Emerce)

Ontdek op 11 april met Laurens Waling en 300+ HR-professionals hoe AI de recruitmentwereld transformeert, door in te zetten op skills, diversiteit, en innovatieve talentstrategieën.