top of page

Wat is autonome matching?

Bij 8vance hebben we een heel innovatief karakter. We bruisen van de ideeën voor de arbeidsmarkt van de toekomst en ontwikkelen zelf de technologie om deze ideeën uit te werken tot succesvolle processen, online services, producten en nieuwe functionaliteiten. We hebben als vernieuwend bedrijf een aantal hele specifieke expertises ontwikkeld. Dat maakt het soms lastig om de juiste naam te geven aan zo’n expertise. Zo schieten de huidige termen in de markt af en toe te kort om te omschrijven wat wij doen, en dan bedenken wij een nieuw begrip. Leuk natuurlijk, maar niet altijd duidelijk voor anderen wat we daarmee bedoelen.


Trek jij je wenkbrauw op bij begrippen als Persoonlijke arbeidsmarkt, Autonome matching of Skillverrijking? Dan is het tijd om daar snel verandering in te brengen. In deze eerste blog in de reeks 8vance Expertises gaan we dieper in op ‘Autonoom matchen’.
Matching


Laten we beginnen met de term ‘Matching’. Het is een veelgehoord begrip bij recruiters en kent een enorm brede definitie. De meest eenvoudige vorm van matching start in feite met een 1-op-1 keyword search. Ben je op zoek naar een kandidaat met ervaring als designer? Dan kan je zoeken op woorden als ‘designer’ of ‘design’. De volgende stap in matching is het meenemen van synoniemen. In dit voorbeeld komen er dan ook kandidaten met functietitels als ‘grafisch vormgever’ of ‘ontwerper’ bovendrijven als je zoekt op het woord ‘designer’. Dit zijn linguïstische vormen van matching en die hebben het zoekproces voor recruiters en sourcers de afgelopen decennia al veel efficiënter gemaakt. De volgende stap in matching ontstaat wanneer Machine Learning wordt toegepast.Autonome matching


Het autonoom matchen van kandidaten en vacatures is een vorm van matching waarbij een systeem volledig zelfstandig voorstellen doet. Zonder tussenkomst van een persoon, zonder het opgeven van een bepaalde ‘search string’, worden voorstellen gegeven voor de best passende kandidaten bij een vacature en vice versa.

Bij 8vance hebben we een eigen autonome matchtechnologie ontwikkeld. Om precies te zijn, bestaat deze matching uit een Deep Learning model, aangevuld met linguïstische concepten. Klinkt dat ingewikkeld? Dan is het tijd om dat eenvoudig uit te leggen, binnenkort in een volgende blog!


Wil jij weten hoe autonoom matchen er in de praktijk uitziet? Bekijk dan deze video:

126 weergaven0 opmerkingen
bottom of page