De persoonlijke arbeidsmarkt maakt het mogelijk

De persoonlijke arbeidsmarkt. Een leuke term, maar wat is er nu zo persoonlijk aan de arbeidsmarkt? Bij 8vance is de ‘persoonlijke arbeidsmarkt’ een term die we hebben gegeven aan een van onze functionaliteiten. In feite is dit de basis van onze missie om het voor iedereen mogelijk te maken zijn of haar talent, betrokkenheid en energie in te zetten voor juiste rol, in de juiste organisatie, op het juiste moment.

8vance matching technologies happy employees

Persoonlijke arbeidsmarkt

De persoonlijke arbeidsmarkt is een persoonlijk overzicht van een marktplaats met vacatures, projecten of functies die is toegespitst op de ervaring, competenties en ambities van een individu. Het kan daarbij zowel gaan om een binnenmarkt als een buitenmarkt. Laten we de Nederlandse arbeidsmarkt als voorbeeld nemen. Dit is een abstracte, economische markt waarin vraag en aanbod van arbeidskrachten samenkomen. Uiteindelijk betekent dit, dat je een weg moet zien te vinden in de vacaturejungle wanneer je op zoek bent naar een baan of nieuw project. Want hoe vind je tussen de honderdduizend vacatures die verspreid staan over talrijke platformen de baan die het beste bij je past? Bij 8vance willen we het vinden van een nieuwe baan leuker, makkelijker en succesvoller maken. Vertel ons wie je bent en de technologie doet het werk. Zo krijg je nu op het Jobliebe platform na het beantwoorden van enkele vragen een overzicht met de vacatures die het beste bij jou passen. Deze matchresultaten vormen de persoonlijke arbeidsmarkt van een individu en kunnen worden weergegeven in een lijst of op een radar.

Een interne arbeidsmarkt

Het is ook mogelijk een persoonlijke arbeidsmarkt te maken binnen een organisatie of een groep van organisaties. Een werkgever kan op deze manier interne vacatures, rollen, taken (voor Job Carving) of een functiehuis snel inzichtelijk maken voor werknemers. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van zo’n persoonlijke arbeidsmarkt in jouw organisatie? Lees dan meer over deze oplossing bij 8vance Inside. De tegenhanger van de persoonlijke arbeidsmarkt noemen wij bij 8vance de ‘Talentenmarkt’. Hierover meer in een volgende blog.

Share this post
BlogNews
Zo laat je de data van miljoenen profielen in jouw voordeel werken
Zo laat je de data van miljoenen profielen in jouw voordeel werken

Met een passende training kun je mensen uit onverwachte hoeken van de arbeidsmarkt inzetten op schaarse vacatures. Maar hoe doe je dat? A.I., losgelaten op openbare profielen, kan dan uitkomst bieden, aldus Laurens Waling

Events
7 maart: Online event NL-AIC: AI transformeert HR
7 maart: Online event NL-AIC: AI transformeert HR

Bekijk het webinar over veranderingen die AI veroorzaakt op het gebied van onder andere recruitment, interne mobiliteit, talentmanagement, duurzame inzetbaarheid en het verkleinen van skills gaps.

Events
11 april - Rethink the Future of Recruitment (Emerce)
11 april - Rethink the Future of Recruitment (Emerce)

Ontdek op 11 april met Laurens Waling en 300+ HR-professionals hoe AI de recruitmentwereld transformeert, door in te zetten op skills, diversiteit, en innovatieve talentstrategieën.