top of page

De persoonlijke arbeidsmarkt maakt het mogelijk

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2021

De persoonlijke arbeidsmarkt. Een leuke term, maar wat is er nu zo persoonlijk aan de arbeidsmarkt? Bij 8vance is de ‘persoonlijke arbeidsmarkt’ een term die we hebben gegeven aan een van onze functionaliteiten. In feite is dit de basis van onze missie om het voor iedereen mogelijk te maken zijn of haar talent, betrokkenheid en energie in te zetten voor juiste rol, in de juiste organisatie, op het juiste moment.


Persoonlijke arbeidsmarkt

De persoonlijke arbeidsmarkt is een persoonlijk overzicht van een marktplaats met vacatures, projecten of functies die is toegespitst op de ervaring, competenties en ambities van een individu. Het kan daarbij zowel gaan om een binnenmarkt als een buitenmarkt. Laten we de Nederlandse arbeidsmarkt als voorbeeld nemen. Dit is een abstracte, economische markt waarin vraag en aanbod van arbeidskrachten samenkomen. Uiteindelijk betekent dit, dat je een weg moet zien te vinden in de vacaturejungle wanneer je op zoek bent naar een baan of nieuw project. Want hoe vind je tussen de honderdduizend vacatures die verspreid staan over talrijke platformen de baan die het beste bij je past? Bij 8vance willen we het vinden van een nieuwe baan leuker, makkelijker en succesvoller maken. Vertel ons wie je bent en de technologie doet het werk. Zo krijg je nu op het Jobliebe platform na het beantwoorden van enkele vragen een overzicht met de vacatures die het beste bij jou passen. Deze matchresultaten vormen de persoonlijke arbeidsmarkt van een individu en kunnen worden weergegeven in een lijst of op een radar.


Een interne persoonlijke arbeidsmarkt


Het is ook mogelijk een persoonlijke arbeidsmarkt te maken binnen een organisatie of een groep van organisaties. Een werkgever kan op deze manier interne vacatures, rollen, taken (voor Job Carving) of een functiehuis snel inzichtelijk maken voor werknemers. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van zo’n persoonlijke arbeidsmarkt in jouw organisatie? Lees dan meer over deze oplossing bij Talent Inside. De tegenhanger van de persoonlijke arbeidsmarkt noemen wij bij 8vance de ‘Talentenmarkt’. Hierover meer in een volgende blog.
103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page